Hálózat biztonsági felülvizsgálata

Hazánk informatikai fejlődésének jellegéből adódóan igen sok cég belső hálózata evolúciós úton fejlődött. Amennyiben a hálózat tervezése elmaradt, vagy az igények közben megváltoztak, akkor gyakori, hogy a belső hálózatokban lehetetlen megfelelő módon biztosítani a különböző biztonsági szintű rendszerek megnyugtató elkülönítését, a hozzáférés igényeknek megfelelő szabályozását. Cégünk nagy tapasztalatokkal rendelkezik külső és belső hálózati védelmi rendszerek tervezésében és kivitelezésében. A hálózat felépítése és a szükséges biztonsági szintek felmérése után szükség esetén javaslatot teszünk a hálózat átalakítására, a külső és belső védelmi rendszerek módosítására vagy kialakítására. Ha valamilyen speciális igény merül fel (például a belső kommunikáció felgyorsításához telephelyek közötti kapcsolat szükséges), akkor felmérjük a lehetőségeket, és megtaláljuk az optimális megoldást.

Szerverek és tűzfalak felülvizsgálata

Nagyszámú telepített rendszerünk építése közben hatalmas gyakorlati tapasztalat gyűlt össze. Szakértőink szükség szerint feltárják a szervereken és védelmi rendszereken a lehetséges támadható pontokat, üzembiztonsági hiányosságokat. Igény szerint javaslatot teszünk a lehetséges javításra, vagy akár meg is valósítjuk a hiányosságok pótlását.

Szoftverek biztonsági auditja

Egy programrendszer biztonsága nagymértékben függ annak tervezési koncepcióitól, a fejlesztők hozzáértésétől, valamint a fejlesztés utáni funkcionális és biztonsági tesztek alaposságától. Sok esetben ezek egy része nem kap megfelelő hangsúlyt, így a rendszer biztonsági vagy üzembiztonsági szempontból több ponton nem felel meg a felhasználó igényeinek. Fejlesztőink képesek igény szerinti mélységben átvizsgálni egyedi fejlesztésű vagy nyílt forráskódú szoftverek forráskódját, ezzel nagymértékben növelve annak biztonságát.

A rendszer utólagos funkcionális és biztonsági tesztelése is igen jó megbízhatósággal tárja fel az esetleges hiányosságokat. Érdemes azonban előre tisztázni: amennyiben a program koncepcionális tervezési hiányosságokat tartalmaz, akkor a teljes biztonságot csak a szoftver újratervezése és teljes újrafejlesztése oldja meg. A felmerülő hibák jelentős része általában javítható, erre igény esetén javaslatot is teszünk, vagy megvalósítjuk a szükséges módosításokat.